Ziua Universală a Iei, sărbatorită în Sectorul 4 al capitalei printr-un festin culinar ! “Vedeta” bunătăților va fi un cârnat uriaș, preparat după o rețetă tradițională, secretă
Îmbrăcați în costume tradiționale românești, 15 dintre cei mai pricepuți bucătari din Maramureș vor da mâine cel mai aprig test într-ale gătitului. Într-un timp record, vor prepara un cârnat uriaș, din care să se înfrupte toți cei care vor sărbători Ziua Universală a Iei în Sectorul 4 al capitalei.
Ineditul preparat va avea peste 20 de metri lungime, va cântări câteva zeci de kilograme și va fi condimentat cu mirodenii naturale, după o rețetă tradițională din nordul țării, știută doar de maeștrii gastronomi. Apoi preparatul va fi rumenit pe un grătar special, cât să se îmbine aromele și să cucerească gusturile celor mai pretențiosi gurmanzi. Din meniu nu vor lipsi nici celelalte mâncăruri tradiționale și nici peștele. Pentru cei care nu au ajuns încă anul acesta în Deltă, bucătarii vor pregăti o porție uriașă de ciorbă, cu cel mai bun și proaspăt pește adus direct din Dunăre.
Jurnaliștii interesați de această acțiune sunt așteptați sâmbătă, 24 iunie a.c., începând cu ora 10.00, în parcul Orășelul Copiilor, zona parcării aferente Sălii Polivalente.