Aproape 150 de tineri din Sectorul 4 s-au mutat în casă nouă. Primăria Sectorului 4 a dat în folosință alte 48 de noi locuințe de la A.N.L.
Vis împlinit pentru aproape 150 de tineri din Sectorul 4 al Capitalei. Majoritatea având copii minori în întreținere, fără posibilitatea de a-și cumpăra o locuință și cu venituri care nu acoperă nici pe departe cheltuielile de bază, și-au văzut acum visul cu ochii și s-au mutat în casă nouă.
48 de locuințe noi, constând în 36 de apartamente cu două camere și 12 garsoniere, situate pe Șoseaua Vitan-Bârzești, în cel de-al treilea bloc A.N.L. construit în Sectorul 4, au fost date în folosință, în urmă cu câteva zile, de către Primăria Sectorului 4, unor familii care aveau neapărată nevoie de o casă, în baza unor contracte de locațiune pentru următorii 5 ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă un an, prin act adițional.
Locuințele au o suprafață totală desfășurată cuprinsă între 45 și 70 de metri pătrați, sunt racordate la rețelele de utilități, electrice și comunicații și au toate dotările necesare.
Pentru folosirea lor, noii locatari vor plăti o chirie lunară ce se stabilește în funcție de venitul minim net obținut pe membru de familie, și însemnând o sumă cuprinsă între 50 și maximum 300 de lei. Totodată, legea le dă posibilitatea acestora să-și cumpere locuințele ce le-au fost repartizate, dacă îndeplinesc condițiile stabilite de lege. Astfel, locuințele trebuie să figureze în cartea funciară, iar locatarii să folosească spațiul timp de cel puțin un an de zile neîntrerupt.
“Este un lucru îmbucurător că aceste familii, cu mulți copii, au în sfârșit o casă, cu o chirie subvenționată în momentul acesta și cu posibilitatea de a o cumpăra la un preț preferențial. Mi se pare esențial să sprijinim familiile tinere să aibă condiții normale, să aibă mulți copii, pentru că nu doar Sectorul 4 reusește să se dezvolte în felul acesta, ci este un lucru foarte important pentru România”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.
În total, aproape 200 de dosare sunt înregistrate în acest moment la Primăria Sectorului 4 pentru locuințe A.N.L, cele mai vechi cereri fiind depuse încă din 2006, de către tinerii care au aplicat pentru o locuință A.N.L. și care, totodată, trebuie să îndeplinească simultan o serie de condiții. Mai exact, trebuie să aibă vârsta de până la 35 de ani la data depunerii cererii, să lucreze cu carte de muncă sau contract individual de muncă în București și să nu dețină sau să nu fi înstrăinat o locuință în Capitală. Pentru a veni în ajutorul lor, Primăria Sectorului 4 a identificat deja câteva terenuri, în vederea construcției de noi locuințe.
“Împreuna cu Ministerul Dezvoltării am identificat deja terenurile necesare pentru a dezvolta locuințe pentru tineri. M-aș bucura ca la nivel național, acest program să aibă o accelerare majoră.”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.