Se redeschide, pentru al treilea an consecutiv, singurul târg destinat comercializării mieilor vii din Bucureşti
Primarul Cristian Popescu-Piedone a decis redeschiderea, pentru al treilea an consecutiv, a singurului târg destinat comercializării mieilor vii din Capitală, situat în Piaţa Apărătorii Patriei din Sectorul 4.
Deschiderea oficială a „Târgului de Miei” din Sectorul 4 va avea loc luni, 18 aprilie a.c., la orele 10.00.
Astfel, sub supravegherea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA), în perioada 18 – 23 aprilie a.c., între orele 8.00 -20.00, bucureştenii îşi pot achiziţiona carnea de miel, la preţ de producător (între 18 – 20 lei), direct de la ciobanii veniţi din toate zonele ţării.
Crescătorii de animale au la dispoziţie în Piaţa Apărătorii Patriei (a cărei modernizare va fi finalizată anul viitor) o zonă de comercializare amenajată pe o suprafaţă de 1.000 mp, unde vor fi montate 45 de ţarcuri, fiecare având o capacitate de a adăposti 20 de miei.
“Târgul de Miei” din Sectorul 4 corespunde normelor impuse de DSVSA, fiind dotat cu toate utilităţile necesare: surse de apă rece/caldă curentă, pavaj de beton, reţea de canalizare, instalaţie electrică, spaţii speciale pentru asomare, cântar şi grup sanitar.
În spaţiile de asomare a mieilor este permisă sacrificarea unui singur miel, în condiţii stricte de igienă, pentru siguranţa alimentară a cumpărătorilor.
Reamintim cumpărătorilor că, pentru controlul bacteriologic al cărnii, au la dispoziţie ca şi în anul precedent, punctul sanitar-veterinar, special amenajat în Piaţa Progresul din şos. Giurgiului nr.107, în spatele halei de carne.
Astfel, de luni până duminică, în intervalul 08.30 – 18.30, trei medici veterinari sunt la dispoziţia cetăţenilor pentru efectuarea analizei cărnii. Examenul bacteriologic se face în baza actului de identitate şi numai după achitarea sumei de 7 lei.
Reprezentanţii Mass-Media sunt aşteptaţi luni, 18 aprilie a.c., începând cu orele 9.45, la Piaţa Apărătorii Patriei din Sectorul 4