„CÂND FLORILE APAR, DEŞEURILE DISPAR!”,
START al campaniei colectare DEEE-uri în Sectorul 4
Joi, 28 Martie 2013
Primăria Sectorului 4, în parteneriat cu S.C. Gremlin Computer S.R.L și Agenția pentru Protecția Mediului București, organizează vineri şi sâmbătă, 29-30 martie a.c., o nouă campanie de colectare a deşeurilor provenind din echipamente electrice şi electronice.
Demersul se înscrie celor programate în scopul realizării campaniei de curăţenie de primăvară, „sabotate”, fără succes totuşi la nivelul Sectorului 4, de ultimele manifestări ale iernii, „musafirul nepoftit” al finalului de lună martie.
„Când florile apar, deșeurile dispar!” este sloganul sub care se va desfășura campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, după un program prestabilit și anunțat în timp util, până cel mai târziu la 31 decembrie 2013.
Campania va debuta pe 29 și 30 martie a.c., cetățenii putând aduce aparatura uzată la unul din cele 5 centre permanente de colectare din Sectorul 4, unde sunt amplasate containerele pentru preluarea deșeurilor, respectiv: Aleea Niculiţel nr. 6, Str. Târgu Frumos nr. 3, Str. Pridvorului nr. 18, Aleea Covasna nr. 3 Bis şi Şoseaua Berceni nr. 183 B, la Piaţa Apărători.
Pentru a recompensa inițiativa persoanelor ce aleg să se debaraseze în mod responsabil de deşeurile provenite din echipamente electrice şi electronice, organizatorii vor oferi tuturor câte un ghiveci cu flori.
În cazul solicitărilor de preluare a aparaturilor voluminoase, cetăţenii pot apela 0757.777.097, urmând ca o echipă mobilă, participantă la campanie, să se deplaseze la domiciliu, pentru asistență.
De menționat că, în perioada 2008-2012, la nivelul Sectorului 4 a fost colectată de la cetățeni o cantitate de 47.038 kg de DEEE-uri.
„Organizarea campaniilor de colectare în Sectorul 4 a condus, în timp, la conștientizarea de către cetăţeni, a efectelor negative pe care le poate avea păstrarea electricelor şi electronicelor vechi în gospodărie. Populația Sectorului a înțeles că, prin colectarea selectivă, poate fi eliminat riscul ca anumite componente toxice – precum metale grele sau gaze periculoase – din aceste echipamente, să ajungă în aer, sol sau apă şi să polueze mediul. Am reușit acest lucru și prin organizarea centrelor permanente de colectare în Sectorul 4. Contăm, și în campania din acest an, pe implicarea cetăţenilor, pentru a propaga informaţia mai departe, ştiut fiind că printr-o reciclare corectă, se pot obţine materii prime secundare, fiind protejate astfel resursele naturale”, a declarat Primarul Cristian Popescu-Piedone.